Historie

In 2005 hebben KIVI, Hogeschool Inholland en de Kennis- en Innovatiekring NoordWest-Holland de handen ineen geslagen. Voor de eerste maal is de FIRST ® LEGO ® League (FLL) regiofinale binnen Inholland Alkmaar georganiseerd. Zeven teams traden aan in de pit-area die gebouwd was in de Rabobank zaal van Hogeschool Inholland. De finale was zinderend. De twee beste teams hebben onze regio vertegenwoordigd tijdens de landelijke finale op de TU in Delft.

In de daarop volgende jaren is de FLL in Noord Holland uitgegroeid tot een evenement waar jaarlijks tussen de 15 en 20 teams aan meedoen. Deze teams komen zowel uit het basisonderwijs als uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In de daaropvolgende jaren is het evenement steeds groter gegroeid. Tot 2013 heeft het evenement aan de Bergerweg plaatsgevonden. In 2014 is er een jaartje geen FLL geweest in Noord-Holland door gebrek aan sponsorgeld als gevolg van de economische crisis. De teams en de medewerkers van Inholland misten de wedstrijd zo erg dat ze in 2015 weer een poging hebben gedaan om het evenement nieuw leven in te blazen. Met succes; de wedstrijd ging in 2015 weer van start! Toen deden 13 teams mee aan de regionale finale, waarvan het beste team naar de Beneluxfinale toe mocht!

In 2016 is naast de finale in Alkmaar op 16 november 2016 (regio Noord-Holland Noord) ook een finale geweest in Haarlem op 23 november 2016 (regio Noord-Holland Zuid). In Haarlem werd de wedstrijd georganiseerd door de PABO en de opleiding Informatica. Samen met vele student-vrijwilligers en andere vrijwilligers (zowel van binnen als van buiten Inholland) en de steun van vele sponsoren, én last-but-not least de vele scholieren, docenten en vrijwilligers bij die scholen, zijn beide wedstrijddagen een groot succes geworden! Op naar volgende First ® Lego ® League wedstrijden!